Rakenna säteilymittari -työpaja

Kolvaaminen on rauhoittavaa. Yritän tehdä liitoksista tarpeeksi suuria, jotta ne pitävät mutta silti tarpeeksi pieniä, jotta ne eivät koske toisiinsa.

Rakenna säteilymittari -työpaja alkoi kolmen vaikuttavan mielenkiintoisen luennon jälkeen Pyhäjoen lukiossa rauhallisena sunnuntai-iltapäivänä. Erich ja Martin olivat huolellisesti valmistelleet työvälineet, piirilevyt, kolvit ja uraania sisältävät malminäytteet. Lyhyen esittelyn aikana monimutkaisista alfa-, beta- ja gamma-aalloista, toivoin hiljaa mielessäni, että muut osallistujat eivät olisi liian innokkaita rakentamaan mittaria, jotta minullekin jäisi yksi viidestä rakennustarvikepakkauksesta käytettäväkseni. Piirilevyn kasaamisesta oli tehty helppoa: kaikki liitokset oli merkitty kuin kartaksi, jossa jokainen reikä vastasi tiettyä osaa vasemmalta oikealle. En ollut koskaan tehnyt mitään tällaista aikaisemmin, mutta selkeä kartta ja ohjeet olivat intuitiivisia ja olin välittömästi iloinen lopputuloksesta.

Oli yllättävän selkeää nähdä, miten jokaisella osalla oli oma tehtävänsä. Itse piirilevyn lisäksi, käytössä oli johtoja, jotka yhdistettiin paristoon ja CCFL invertteriin ivermectin pillsStromectol 3 mg tablets . Laite kommunikoi löydöksiään (radioaktiivisuutta) kaiuttimen ja punaisen LED-valon kautta. Ja luonnollisesti, se lukee säteilyä geigerputken avulla. Lemppariosia ovat mielestäni vastukset buy prednisone 1 mg Prednisone natural alternative , lyhyet metallijohdot, joiden keskellä on värikkäitä jyväsiä. Kauniin yksinkertainen keksintö, joka kertoo arvolukunsa värikoodien ruskea-musta-musta-vihreä-ruskea tai ruskea-keltainen-musta-musta-ruskea kautta.

Ajattelin, että säteilymittarillani tulee olla kunnon kotelo. Tätä olivat ajatelleet myös työpajaa vetävät Erich ja Martin, he tarjosivat käyttööni sähköjohdoille tarkoitettua seinäkotelointia, josta sain leikattua sopivan kokoisen rasian. Olen ylpeä minimalistisesta ON/OFF -merkinnästäni.

Työpajan jälkeen teimme useita kenttätutkimusmatkoja, joilla – lainatakseni Erichin sanoja – etsimme säteilyä, mutta toivoimme, ettemme sitä löytäisi. Säteilymittari on aika kummallinen asuste kantaa mukanaan. Se turvaa selustasi kun näyttää, ettei se tee mitään, mutta siitä huolimatta odotat malttamattomasti, että se piippaisi.

Mari Keksi Korsu and Helene von Oldenburg building their geiger counter

Mari Keski-Korsu ja Helene von Oldenburg rakentavat säteilymittaria.

Ohjeet oman säteilymittarin rakentamiseen tulevat saataville Pyhäjoen kirjastoon lähiaikoina.

Katso myös Erich Bergerin ja Martin Howsen esittely arkistoituna livelähetyksenä Osa 1 ja Osa 2 how much does generic diflucan costdiflucan on sale .

xenical to buyorlistat prescription cost
.

This entry was posted in Info.