Photo: Brett Bloom

Fennovoima viherpesee ja normalisoi olemassaoloaan

Fennovoiman mainos koristaa useita julkisia paikkoja Pyhäjoella kuten esimerkiksi urheilukentän aitaa lähellä lukiota, missä Case Pyhäjoki tapahtuu. Yrityksen nimi on jaettu kahteen osaan tässä mainoksessa. Värit on valittu harkiten, jotta mielikuva puhtaan sinisestä taivaasta ja maan vehreästä vihreästä syntyy. Yksinkertainen, koristelematon, ultra-puhdas logo tukee brändin tarinaa. Nämä ominaisuudet yhdessä hienovaraisesti voimistavat petollista ja kyynistä kuvaa ydinvoiman ekologisuudesta: väitetään, että ydinvoima on ”vihreää” koska se ei tuota hiilidioksidipäästöjä energiantuotantomuotona. Fennovoiman mahdollisesti tulevaisuudessa tuottama jäte on kuitenkin paljon vaarallisempaa koko planeetallemme, toisin kuin paikalliset hiilidioksidipäästöt. Fennovoiman logo on osa laajempaa viherpesustrategiaa, jolla peitellään tällaisen energiantuotantomuodon todelliset kustannukset.

doxycycline overnight shippingdoxycycline to buy in uk

typical_finnish
Sininen taivas, vihreä ruoho ja punaiseksi maalatut maalaisrakennukset ovat tyypilliseksi ajateltua suomalaismaisemaa. Fennovoiman värimaailmaa on valittu juuri sen mukaisesti.

Fennovoiman ydinvoimala tuhoaisi kukoistavan ja herkän metsä- ja meriluontobiodiversiteetin. Samalla se aiheuttaa hirvittäävn määrän stressiä ja masennusta niille, jotka eivät voimalaa halua. Ydinvoimalan rakentamisen ja ylläpidon hiilijalanjälki on valtava. On tärkeää muistaa, että  päästöjä syntyy myös uraanin louhinnasta sekä ydinjätteen pitkäaikaisesta käsittelystä ja varastoinnista. Voimala tuhoaisi Hanhikiven maapohjan ikuisiksi ajoiksi ja poistaisi metsän, joka estää ilmastonmuutosta. Tarvitsemme metsiä voimaloiden sijaan. Voimalan rakentamiseen kuuluu merenpohjan syventäminen 5 metriin, jotta reaktoreita voidaan jäähdyttää. Uraanin louhiminen tulisi myös lopettaa ja jättää se maan sisään. Fennovoima yrittää harhauttaa meidät ajattelemasta todellisuutta, jossa tuhotaan valtavia maa- ja merialueita. Fennovoima on vilpillinen siinä, mitä se kertoo toimistaan. Sillä ei ole mitään ideaa siitä, mitä  mahdollisen voimalan tuottamalle ydinjätteelle tulisi tehdä ja perustelee tietämättömyyttään sillä, että mahdolliset yrityskumppanit keskustelevat asiasta. Tämä on järkyttävää.

Fennovoima antaa rahaa julkisiin kohteisiin ja käyttää muita strategioita manipuloidakseen julkista mielipidettä siitä, millaisessa tuhoavassa bisneksessä he ovat mukana. He rahoittavat urheilukenttää (kuva tämän tekstin yhteydessä) sekä jääkiekko- ja koripallojoukkueita. Kysyttäessä, minkä verran rahaa käytetään näihin kohteisiin, vastauksena on, että se on yksityistä tietoa eikä meille voida kertoa summia. Urheilun tukemisen lisäksi Fennovoima järjestää messupäiviä paikallisessa lukiossa ja teemailtoja yrityksen paikallistoimistossa, joissa asiantuntijat voivat keskustella ydinvoimalaan liittyvistä asioista

Ersatz accountability ... or they can't answer any real questions in there

cost of prednisone at cvs Prednisone natural alternative

Vastuullisuutta… vai osaavatko he vastata mihinkään oikeisiin kysymyksiin täällä?

cost of diflucan without insurancebuy diflucan single dose zoloft generic form100mg of zoloft for anxiety

Fennovoima työskentelee ankarasti normalisoidakseen olemassaolonsa alueella. Heillä on  toimisto, joka on avoinna kaikille maanantaisin ja tiistaisin joka viikko. Näin he pyrkivät näyttämään ystävälliset kasvonsa Pyhäjoella. Sama ”vihreä” logo on liimattu rakennuksen julkisivuun moneen kohtaan. Toimistossa on kasoittain esitteitä suomeksi ja englanniksi, jotka kertovat yrityksen tarinaa esim. siitä, miten sen työntekijät integroituvat paikalliseen yhteisöön. Fennovoima haluaa tulla nähdyksi osana yhteisöä, hyväntahtoisena voimana eikä agressiivisena tunkeutujana, mitä se oikeasti on.

Fennovoima on sanonut, että se ei mene sinne, minne se ei ole tervetullut, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Ydinvoimalaa vastustetaan laajasti alueella. Asukkaat, jotka eivät halua myydä maitaan ydinvoimalle, saavat vastaansa oikeustoimenpiteitä, joiden avulla heidän maansa yritetään viedä. Pro Hanhikivi -järjestön mukaan, Fennovoima yrittää pakkolunastaa yksityisten maanomistajien maita yksityiseen käyttöön. Tätä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin Suomen historiassa. Todennäköisesti Fennovoima ei tee tätä itse vaan luottaa kunnan toimivan puolestaan.
.